Sunday, February 25, 2007

Einstein illustrerer 3D-prinsipp

Dette er jo noe man kan lage selv - av seg selv...



Hvis det ikke kommer noen video her, kommer du inn på den ved å bruke denne lenken: 3D-illustrasjon

6 comments:

Unknown said...

Det kunne være rigtig sjovt at have sit eget ansigt på den måde. Men hvordan?

Måske kunne man tage et ark stift plastik og lægge sig på ryggen med arket over ansigtet. Og en hjælper kunne varme det op (f.eks. til 60 grader), så det bliver blødt og falder ned i ansigtets konturer. Efter lidt afkøling ville det stivne i den nye form.

...så er det bare om at finde noget plastik, der har de rigtige egenskaber.

Unknown said...

...eller havde du forestillet dig en anden metode? Du siger jo glad og frejdig, at det kan man lave selv ;-)

Core said...

Jeg har diskuteret dette forhold med en sølvsmed/glasskunstner og vi har kommet frem til en - ikke helt enkel - men desto mere gedigen løsning:

En plade af glas (som kan tillaves kunstnerens glasværksted med teknikken "fusion" i forskellige mønstre og gennemskinneligheder) lægges over en gipsavstøbning og smeltes i form i kunstnerens ovn. Gipsafstøbningen er selvsag af den dobbelte type. Altså sådan at man tar en afstøbning af afstøbningen!

Unknown said...

Det lyder som en god ide. Så kan man også modellere et par åbne øjne i afstøbningen... de vil jo typisk være lukkede, når man får taget afstøbningen.

Kan den pågældende glaskunstner overtales til at eksperimentere, eller er i henvist til at bruge modelgips, vinduesglas og jeres egen stegeovn?

Unknown said...

Ask og jeg syns masken er fin og ønsker en sånn en til jul!

Mette said...

Så vidt jeg har forstått, er kunstneren svært interessert i å stille med materialer, verktøy (inkludert ovn) og faglig ekspertise under gjennomføringen. Så er det bare å innfinne seg i Jostedalen hvor kunstneren, verktøyet og verkstedet befinner seg...